Afhent i Valby - Levering: 1-2 dage - Fri fragt fra 999,-

Vi sender din ordre om:
00
dage
00
tim
00
min
00
sek

Hvad er en kettlebell, og hvilken skal jeg vælge?

Vil du opbygge muskler, stabilisere din krop og træne din udholdenhed? Og vil du kunne gøre det hele i dit eget hjem? Så er en kettlebell det rette valg for dig. Kettlebells giver dig mulighed for at lave en effektiv træning hjemmefra med kun ét enkelt redskab. I denne artikel kan du læse mere om, hvorfor kettlebells er så effektive, og hvordan du vælger den rette til dig.

 

Hvad er en kettlebell?

En kettlebell er kort fortalt en tung, kugleformet vægt med et håndtag. Denne særlige udformning gør det nemt at træne hele muskelgrupper på én gang og ikke kun enkelte muskler. Det betyder også, at kettlebells er et effektivt og alsidigt træningsredskab, som gør det muligt at dyrke en kombination af styrke- og konditionstræning.

 

Kettlebells popularitet startede i crossfit-verdenen, men har nu spredt sig til både fitnesscentre og hjemmetræning verden over.

 

Hvorfor træne med kettlebells?

Træning med kettlebells er en effektiv og dynamisk træningsform, som giver dig mulighed for at træne både styrke, stabilisering og udholdenhed. Med blot en enkelt kettlebell kan du træne hele kroppen med forskellige øvelser, og fordi de enkelte øvelser ofte træner flere muskelgrupper på én gang, kræver det ikke flere timers fysisk aktivitet for at opnå positive resultater. Ofte kan en 20 minutters intensiv træning med kettlebells være nok for at opnå resultater – både i styrke og kondition.

 

Hvem kan træne med kettlebells?

Træning med kettlebells er for alle, der gerne vil blive stærkere og mere udholdende, imens de styrker sin balance. Det er en træningsform, der er nem at implementere i hverdagen, fordi en træningssession ikke behøver at tage lang tid og tilmed kan foretages hjemme. Det betyder også, at de travle forældre kan presse en træning ind imellem madlavning og putning, og den studerende kan spare fitnessmedlemsskabet og træne hjemme i stedet.

 

Selve træningen kræver lidt tilvænning, eftersom man bruger mange muskelgrupper på én gang. Det betyder dog ikke, at du ikke kan træne med kettlebells, hvis du ingen erfaring har. Øvelserne kan nemlig varieres i en uendelighed, og det betyder, at du kan øge kompleksiteten, som du bliver stærkere og mere komfortabel med din kettlebell.

 

Fordele ved kettlebells

-        Du træner en kombination af styrke og kondition.

-        Du kan få mere tid i hverdagen, fordi du træner effektivt i kortere tid.

-        Det er en billig træningsform, da du kan spare medlemskabet i et fitnesscenter ved at træne hjemme.

-        Det er sjovt, og du kan variere øvelserne i en uendelighed, så du ikke kører træt i det samme.

-        Alle kan være med, da træningen kan tilpasses forskellige niveauer.

Hvilken kettlebell skal jeg vælge?

Det kan være svært at vide hvilken kettlebell, du skal vælge. Især hvis du ikke har trænet med kettlebells før og derfor ikke kender din styrke og dit niveau. Det er nemlig meget individuelt hvilken kettlebell, man skal bruge. Herunder har jeg prøvet at samle mine bedste råd til at vælge kettlebells.  

 

Hvor tung skal min kettlebell være?

Det første spørgsmål, der dukker op, omhandler ofte vægten på kettlebells. Kettlebells kommer nemlig i mange forskellige vægtklasser, så de kan bruges til forskellige øvelser og forskellige styrkeniveauer.

 

Hvis du er nybegynder, er mit bedste råd at starte med en lav vægt. Det vil som udgangspunkt betyde en kettlebell på 8 kilo for kvinder og 12 kilo for mænd. Det smarte ved en kettlebell er, at der er plads til to hænder på håndtaget, så du kan bruge begge arme først, og når du bliver stærkere, kan du gå videre til øvelser med én arm. På den måde kan du bruge din kettlebell i lang tid, selvom du bliver stærkere.

 

Er du vant til at styrketræne, men ny i træning med kettlebells, bør du kigge på dit generelle styrkeniveau. Hvor tungt plejer du at løfte? Tag udgangspunkt i denne vægt, men træk gerne lidt fra. Træning med kettlebells er nemlig anderledes end traditionel styrketræning, og fordi du samtidig træner din kondition og balance, kræver det tilvænning.

 

Skal jeg have flere kettlebells, eller kan jeg nøjes med en?

Det kommer an på dine personlige behov. Du kan sagtens nøjes med en enkelt kettlebell og få en effektiv træning, men hvis du vil være sikker på at kunne presse dig selv i alle øvelser, kan det være en god idé at investere i kettlebells i forskellige vægtklasser, så du kan variere vægten i de forskellige øvelser.

 

Hvilket design skal jeg vælge?

Kettlebells kan variere i farve, design og form, men funktionen er som regel den samme. Der kan være forskel på håndtagets størrelse, og her skal du være opmærksom på, at du kan få din hånd godt omkring håndtaget, så du kan holde ordentligt fast. Ellers er det i høj grad en smagssag, om din kettlebell skal være farverig eller mere afdæmpet, så den ikke tager fokus i hjemmet.

Pricerunner købsgaranti Recoverym8