Afhent i Valby - Levering: 1-2 dage - Fri fragt fra 999,-

Vi sender din ordre om:
00
dage
00
tim
00
min
00
sek

Måske har du også lagt mærke til, at massagepistoler bliver mere og mere populære, og at sportsudøvere såvel som private bruger dem i stor stil. Men måske er du lidt i tvivl om, hvorvidt massagepistoler overhovedet virker og hvad man egentlig kan bruge dem til.

Hvis du kun er i tvivl om, hvorvidt de virker, kan svaret egentlig gøres ganske kort. Ja, massagepistoler virker. Flere studier peger på, at massagepistoler virker og har flere gavnlige effekter.

Hvis du gerne vil blive klogere på hvordan de virker, og hvad man helt præcist kan bruge massagepistoler til, kan du læse mere videre herunder.

Hvis du gerne vil erhverve dig din egen massagepistol, kan du se vores brede udvalg her.


Sådan virker en massagepistol

Kort fortalt virker en massagepistol ved at et hoved af enten skum eller gummi, samt en batteridrevet motor, skaber rigtigt hurtige stød om og om igen. Det er en proces man kalder for percussions-terapi, og - afhængigt af apparatet - vil du kunne opleve omkring 40 stød i sekundet.

Denne kraft og disse stød resulterer bl.a. i, at faste stoffer i kroppens bindevæv bliver flydende. Det er med til at gøre bindevævet omkring muskler mere smidige, hvorfor mange sportsudøvere er super glade for massagepistoler.

Men der er dog også mange fordele, som gør, at en massagepistol også er et super smart redskab for helt almindelige danskere. 


4 fordele ved brug af massagepistol

Udover mindre stivhed og mere bevægelighed, er der en række andre fordele, som gør en massagepistol til et smart redskab for rigtig mange danskere. Herunder har oplistet fire af de helt store fordele ved brug af en massagepistol.

Øger blodgennemstrømningen

Blodgennemstrømningen i din krop er et utroligt vigtigt parameter for din generelle sundhed, velvære og for hvordan kroppen fungerer. Kort sagt kan man sige, at jo bedre en blodgennemstrømning, jo bedre kan din krop fungere og performe.

Og en af de mange ting en massagepistol kan, er at øge blodgennemstrømningen. Når du bruger den til at massere dine muskler, vil de blive varme, hvilket sætter gang i blodet, som så betyder, at der strømmer mere blod ud til det masserede område.

I denne proces vil kroppen samtidig udskille de affaldsstoffer, som kroppen ikke skal bruge. Derudover vil en øget blodgennemstrømning resultere i, at der kommer frisk ilt og næringsstoffer til led og muskler.

Det er en sund proces for din krop, og en god blodgennemstrømning vil også bringe din krop i bedre balance. Samtidig er det også en essentiel del af restitueringen efter en træning.

Hurtigere restituering

Fordi massagepistolen øger blodgennemstrømningen, og derigennem sætter skub på udskillelsen af affaldsstoffer, vil den også hjælpe til en hurtigere restitution ovenpå træning. Ophobning af affaldsstoffer er nemlig en af grundene til, at vi får ømme muskler. Så hvis du hurtigere kan få dem ud af kroppen, vil der være mindre risiko for ømhed i musklerne, og du vil hurtigere kunne træne igen.

Massagepistolen fungerer her aldeles glimrende, fordi du nemt og effektivt kan massere akkurat de muskler, som du lige har trænet. Når musklerne bliver masseret, kan de altså hurtigere slappe af igen, og du bliver hurtigere klar til næste workout.

Bryder arvæv

En massagepistol virker faktisk også positivt og forebyggende, hvis du døjer med arvæv. Konkret fungerer det sådan, at massagepistolen strækker vævet på tværs af arret, så huden på den måde bedre kan slappe af.

Det fungerer således, at dur med blidt at massere på det område, hvor arret er. Du kan enten vælge at gøre det i cirkulerende bevægelser, eller ved at bevæge massagepistolen frem og tilbage over arret.

Noget af det smarte er, at vores massagepistol har 20 forskellige hastigheds-indstillinger og flere forskellige massagehoveder. Det betyder, at du helt selv kan styre, præcist hvor blid eller hård massagen skal være. Det vigtigste er sådan set, at du masserer tæt på arret, så vævet virkelig bliver ramt af massagepistolen.

Vi anbefaler dog altid, at dur med det blideste massagehoved og en lav hastighed. Hvis du oplever, at det er ubehageligt, skal du enten skrue ned for hastigheden eller stoppe helt.

Kan løsne myoser og knuder

Hvis du på noget tidspunkt har haft en myose eller en anden hård knude eller spændt muskel, ved du helt sikkert, hvor irriterende og smertefuldt det er. Oftest vil man døje med denne type problemer i skulder- og nakke-regionen, hvorfra smerten kan bevæge sig op og give decideret hovedpine.

Der kan være forskellige årsager til, hvorfor disse knuder opstår. Det kan være træning, overbelastning eller noget helt tredje. Men uanset hvordan det er opstået, kan massagepistolen hjælpe med at løse knuderne igen.

Massagepistolen har nemlig en let, vibrerende virkning på musklen, som kan få den til at slappe af.

Når du masserer på knuden, er det vigtigt at du ikke føler ubehag. Hvis det føles ubehageligt, skal du stoppe massagen, da den i så fald kan gøre mere skade end gavn. Samtidig er det det vigtigt, at du ikke masserer i for lang tid ad gangen. Hold det til et par minutter ad gangen, alt efter hvor ondt du har. 


Erfaringer med massagepistol: Sådan skal du bruge den

En af de helt store fordele ved en massagepistol er, at den kan bruges af alle, og at den kan bruges nærmest overalt. Derfor er det en nem måde at tage hånd over sin egen restitution, eller hvad man nu påtænker at den skal hjælpe med.

Hvis du ikke har prøvet en massagepistol før, anbefaler vi altid, at dur med laveste hastighed. Det giver dig en god fornemmelse af, præcist hvordan apparatet fungerer og hvad det kan.

Når du bruger den, skal du sådan set bare bevæge den henover musklerne i helt rolige bevægelse og gerne i lidt forskellige retninger.

Når du har lært apparatet at kende, kan du skrue op for hastigheden, og på den måde give dig selv en lidt hårdere massage. Husk altid at mærk efter i kroppen og stop massagen, hvis det bliver ubehageligt.


Læs mere om træningsudstyr og træning

Hvis du er på jagt efter endnu mere viden om træning og træningsudstyr, bør du tjekke vores blog ud. Herinde kan du allerede nu finde en masse spændende artikler om emnet, ligesom der løbende bliver lagt nyt og spændende indhold ud.


God læsning!

Pricerunner købsgaranti Recoverym8