Afhent i Valby - Levering: 1-2 dage - Fri fragt fra 999,-

Vi sender din ordre om:
00
dage
00
tim
00
min
00
sek
Træningselastikker: Værd at vide.

 • Vælg den rigtige elastik: Der findes forskellige typer træningselastikker med varierende modstandsniveauer. Vælg en elastik, der passer til dit træningsniveau og de øvelser, du ønsker at udføre. Alternativt findes der elastiksæt som har mange forskellige modstande samlet i en pakke. Se bl.a. dette sæt: Sæt med 5 træningselastikker, håndtag, m.m.
 • Opvarmning:

  Inden du begynder at træne med elastikker, er det en god idé at opvarme dine muskler for at undgå skader. Udfør nogle lette strækøvelser eller en kort kardiovaskulær aktivitet for at forberede din krop.
 • Korrekt placering:

  Placer elastikken omkring det område af din krop, du ønsker at træne. Det kan være omkring anklerne, lårene, overarmene eller håndleddene, afhængigt af øvelsen. Sørg for, at elastikken er godt sikret og ikke glider under træningen.
 • Start med let modstand:

  Hvis du er nybegynder eller ikke er vant til at bruge elastikker, skal du begynde med en let modstand. Dette giver dig mulighed for at vænne dig til bevægelserne og opbygge styrke gradvist. Dette kan gøres ved at bruge en elastik med højere modstand eller f.eks. holde med kortere afstand på elastikken, eller lægge den dobbelt.
 • Kontrolleret bevægelse:

  Når du udfører øvelser med træningselastikker, er det vigtigt at opretholde kontrol over bevægelserne. Ligegyldigt hvilken øvelse du udfører, er det afgørende at fokusere på korrekt teknik. Bevægelsen skal være jævn og kontrolleret for at opnå maksimal effektivitet og undgå skader. Hvis du er usikker på teknikken, kan det være en god idé at få vejledning fra en træner eller se instruktionsvideoer på f.eks. youtube.
 • Varier dine øvelser:

  Der er mange forskellige øvelser, du kan udføre med træningselastikker. Varier dine træningsrutiner ved at inkludere øvelser, der arbejder forskellige muskelgrupper. Dette hjælper med at forhindre træthed og giver en mere alsidig træning.
 • Udstræk og skader:

  Elastikkerne kan også med fordel bruges til at strække ud, ved at holde et stræk i længere tid, eller til mobilisering og genoptræning efter skader. Da du selv nemt kan regulere modstanden, er elastikker også her utroligt ideelle.


Træningselastikker fås i mange forskellige længder, modstander m.m., derfor kan det som begynder være en god idé at købe sæt så du har flere forskellige modstande. Både fordi du sikkert ikke ved lige præcis hvilken modstand der vil være den rigtige for dig, men også fordi du som begynder hurtigt vil blive komfortabel med din begynder modstand og dermed vil der opstå et behov for før større modstand. 

Til nogle sæt følger der også håndtag med, så du ikke kun skal holde på selve elastikken. Der kan også følge døranker med som kan sættes i toppen eller bunden af en dør. Dette gør det meget nemmere at lave et hav af ryg, ben og bryst øvelser. 

Pricerunner købsgaranti Recoverym8